Serpens Pince, "Somos" Tokaji Furmint 2015

2018. november 23.

20181122_083235.jpg

A Serpens Pincét Zsurki Sándor jegyzi, aki harmadik generációs borászként dolgozik a borvidéken. A régió legjelentősebb cégeinél alkotott maradandót, mint a Kerház, Pajzos-Megyer, Andrássy Pince és Degenfeld. A saját, családi területről évtizedeken át eladták a szőlőt, mígnem 2015-ben elérkezettnek látták az időt, hogy palackozzanak. Szűk 4 hektárt művel Bodrogolaszi és Sárospatak határában. A poharamba egy dűlőszelektált Furmint került.
A Somos dűlő mely több, mint 80 éves szőlőterület, és a háború előtt a Lónyayak birtokához tartozott.

Igazán minőségi illatában mandula, mogyoró, érett őszibarack, sárga alma, birs és citrusok vonulnak fel. Mély, gazdag, tömör szerkezetű bor, picit melegítő alkohollal. A lendületes savak komoly támaszt adnak az aromáknak. Feszes, de mélységei is vannak. Tartalmas bor, sok gyümölccsel és finom adagolt hordófűszerekkel. 7 pont (4710 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr6014388350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor TóthX 2020.04.30. 22:36:24

Épp az előbb ittam néhány kortyot ebből a borból. Nagyon finom. Csak egy problémám van a bejegyzővel! Ez "hálistennek" nem mandulához meg mit"tom" én mire hajaz, ez egyszerűen egy szőlő nevezetű gyümölcsből származó nedű, ami leginkább a szőlőre hajaz! Nem várunk el tőle se citrusosságot, se diót, se mandulát, se levendulát... A bor szőlőből van (jobb esetben). Na ahhoz hasonlítson
süti beállítások módosítása