A Serpens Pincét Zsurki Sándor jegyzi, aki harmadik generációs borászként dolgozik a borvidéken. A régió legjelentősebb cégeinél alkotott maradandót, mint a Kerház, Pajzos-Megyer, Andrássy Pince és Degenfeld. A saját, családi területről évtizedeken át eladták a szőlőt, mígnem 2015-ben elérkezettnek látták az időt, hogy palackozzanak. Szűk 4 hektárt művel Bodrogolaszi és Sárospatak határában. A poharamba egy dűlőszelektált Furmint került.
A Somos dűlő mely több, mint 80 éves szőlőterület, és a háború előtt a Lónyayak birtokához tartozott.
Igazán minőségi illatában mandula, mogyoró, érett őszibarack, sárga alma, birs és citrusok vonulnak fel. Mély, gazdag, tömör szerkezetű bor, picit melegítő alkohollal. A lendületes savak komoly támaszt adnak az aromáknak. Feszes, de mélységei is vannak. Tartalmas bor, sok gyümölccsel és finom adagolt hordófűszerekkel. 7 pont (4710 Ft)