Vina Laguna, Festigia Castellato 2015

2018. december 27.

20181223_133348.jpg

Porec városa mellett, Isztriában található a Vina Laguna borászat központja. 2,5 millió palackot készítenek, 600 hektárt művelnek. Láthatóan nem kispályások, de a minőségi kategóriában is játszanak. Ez a házasítás merlot és syrah fajtákból áll.

Közepesen intenzív illatában túlérett erdei gyümölcsök, fahéj, tejcsoki, kávébab, vanília, szegfűszeg rajzolódik ki. Megkóstolva az átlagnál nagyobb intenzitással szembesülünk. Olajos, krémes textúra, puha tanninok, tüzes alkohol jellemzi. A savak nem érnek fel a bor egészéhez, ezért lágy érzetű a bor. Ízében visszaköszön az illat összes összetevője: elsősorban a hordó fűszerei. Lecsengésében felerősödik egy füstös kesernye. Jó indulattal 6 pont.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8214509234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása