Biodinamikus garázsborászat Montalcinoból

2019. január 14.

20180720_142636.jpg

San Polino
Luigi és Katia Fabbro 4,5 hektáros birtokát 1991-ben hozta létre a Brunello di Montalcino borvidéken San Polinoban. A 2001-es évjárattal jelentek meg a piacon. Biodinamikusan, nagy gonddal művelik a szőlőt, amely 400-450 méter tengerszint feletti magasságon található, agyag, homok és vörös föld talajokon.

Rosso di Montalcino 2014
Közepesen intenzív illatában erdei gyümölcsök, vasasság, földesség jelenik meg. Megkóstolva jó arányokat mutat, de különösebb mélységek nélkül. Lendületes savak, jól beépült tannin jellemzi. Lecsengése kicsit rövid. 6 pont

Brunello di Montalcino 2013
Nagyon gazdag és buja illat: dohány, szilva, fahéj, avar, fekete cseresznye, konyakmeggy. Megkóstolva már nem ilyen kellemes az élmény, köszönhetően a sok és kemény tanninnak.
Feszes savak, a közepesnél nagyobb test és hosszú finis. 6,5 pont

Brunello di Montalcino Helichrysum 2013
Sokrétű, gazdag és izgalmas illatában földesség, dohány, száraz avar, fahéj, szegfűszeg, aszalt gyümölcsök, őrölt csili, gyógynövények, mazsola, fedezhető fel.
Egyensúlyos, elegáns, gazdag és sokrétű. Tömör struktúrájú bor, sok tanninnal. Nagyon érett, részben már aszaltas gyümölcsösség, komplex fűszeresség, komolyabb ásványok. Lecsengésében a tannin felerősödik. Ízben most sok a hordó, füst. Nem a kezdők bora. 7,5 pont

Brunello di Montalcino 2012
Sajnos penetránsan dugós volt.

Brunello di Montalcino Helichrysum 2012
A közepesen intenzív illat nagy gazdagságot mutat: mentol, zöld fűszerek, erdei gyümölcsök, rumpuncs, pörkölt hordó, füst, kakaóbab, fekete oliva, aszalt füge.
Megkóstolva karakteres, markáns italt kapunk. A lendületes savak melletti kemény, tapadós tannin sokat vesz el az eleganciájából. 6,5 pont

Brunello di Montalcino 2012 Riserva
Lehengerlően gazdag és összetett illat: fahéj, aszalt szilva, fekete cseresznye, áfonya, mentol, zöld fűszerek, almás rétes, étcsoki, kakaópor, füst.
A tanninok kemények, még nem rendeződtek. Mindenhol jelen van a szájban, szép szerkezetű bor.
Lendületes savak, vastag test. Komoly bor, hosszú lecsengéssel. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr5514557398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása