Riczu Tamás már több helyen letette a névjegyét. A Wunderlich Pincénél ismerték fel a tehetségét, majd némi magánzó lét után egy társával létrehozták a Riczu-Stier Pincét. 2015-től építi a saját pincéjét Siklóson, amelyet 30-40000 palack készítésére kalibrált. Jelenleg 7 hektárt művel. Három borát kóstoltam, íme:
Riczu Pince, Kikerics 2017
Kékfrankos és merlot egyenlő arányban alkotja a házasítást. A REDy stílusában készült bor.
Világos bíbor szín, cigánymeggy, piros ribizli, cseresznye, erintésnyi hecsedli, málnalekvár, fekete bors, dohányfüst, herbák az illatban.
Könnyed szerkezet, közepes test, alig érezhető alkohol, visszafogott tannin. Tiszta ízek és jó élmény, de lecsengésben többet várnék. 6 pont (2100 Ft)
Riczu Pince, Symbol 2015
Cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot házasítása.
Mentol, cassis, aszalt szilva, fekete olíva, étcsoki, pici füst, kávébab, fekete bors, szivardoboz az illatban.
Krémes textúra, puha tannin, melegítő alkohol, jó savak jellemzik. Érett erdei gyümölcsök, csoki, szegfűbors, cayenne bors. Úgy megy le a korty, hogy fenn hagyja a hangsúlyt. További kóstolásra csábít. Fiatal, meg kell kóstolni 4 év múlva. 7,5 pont (5320 Ft)
Riczu Pince, Villányi Kékfrankos 2017
Minőségi illattárral büszkélkedhet. Sokrétű és gazdag: érett erdei gyümölcsök, liliom, ánizs, mentol, kakaó, fekete cseresznye, konyakmeggy, tejcsoki.
Krémes, telt, vastag, olajos. Komoly hangvételű, nagyon sűrű, de szép eleganciát megtestesítő bor.
Nagy testű korty, kényeztetően vastag ízekkel, remek súlyú szerkezettel, érett savakkal. Lédús gyümölcsök egész sora egészül ki a hordó jól adagolt fűszereivel. Hosszú. 8 pont (8000 Ft)