Domaine Paul Pernot

2019. február 24.

20190216_142529.jpg

Domaine Paul Pernot, Meursault-Blagny 1er Cru "La Piece Sous le Bois" 2015
Puligny-Montrachetben található pince 20 hektár szőlőt művel, amelyből 15 hektár Pulignyben található, a többi Meursault, Beaune, Volnay, Pommard és Santenay, falvak körzetében. A pince még mindig sok bort értékesít a nagy felvásárlóknak (80%), mint például a Joseph Drouhin. Jelenleg már a harmadik generáció is belefolyt a pince körüli munkákba. A poharamba egy Meursault 1er Cru került.
A burgundiai Côte d'Or szívében található falucska, Meursault, a chardonnay hazájának tekinthető.
Az alig 400 hektáros területen grand cru dűlőt nem találunk, a premier cruk viszont nagyon magas minőséget produkálnak. Nemrég egy premier cru, a La Piece Sous le Bois bora került a poharamba.

Világos szalmasárga színű bor, a közepesnél intenzívebb illattal. Orrunkat először pörkölt magvak és fehér virágok érik el, amelyeket érett fehér húsú gyümölcsök és trópusi gyümölcsök egészítenek ki.
Szájban telt idomú, intenzív és gazdag. Szinte krémes textúráról beszélhetünk, amelyet a friss savak ellensúlyoznak. Részletes struktúrája, mindenhol jelen van a szájban és szép egyensúlyt mutat. Az utóíze is kifogástalan. 7,5 pont (kb. 22 000 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr6014640996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása