Igazán elegáns kékfrankos

2019. augusztus 28.

20190827_123707.jpg

Tiffán Pince, Villányi Kékfrankos 2017
A Tiffán Pince, mint a legtöbb villányi borászat, elsősorbn a bordeauxi szőlőfajtákra, valamint a portugieser fajtára koncentrál. Ez a kékfrankos sem a mainstream vonalra készült, hiszen összesen 800 palack készült belőle és még csak mostanában érkezik a piacra. Egy éves nagyhordós érlelés után került palackba.

Illata egyételműen a gyümölcsökre van hangolva, amelyek közül a cseresznye, érett meggy, pirosribizli, szilva, szeder és afonya viszik a prímet. Kiegészítésképp pikáns, keleti fűszerek is megjelennek.
Ízvilága is ezen a skálán mozog: érett piros gyümölcsök és finoman adagolt hordófűszerek. Elegancia és egyensúly, még ilyen fiatalon is. Kerekre csiszolt savak, finom szemcsés, puha érzető tannin és diszkrét alkoholérzet jellemzi. A szájban vibráló és élettel teli. Utóíze sokáig a szájban marad. Egy év további érlelés jót tesz majd neki, de már most is 7 pont (4000 Ft körül lesz a polcokon)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1615027726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása