Bodega Amalaya, Gran Corte 2015

2019. szeptember 05.

gran_corte_16.png

Az argentín Cafayete tartományban, 107 hektáron gazdálkodó pince, a világ legmagasabban fekvő ültetvényeit műveli. Két dűlőben termesztenek szőlőt, 1800 méter feletti tengerszinti magasságban. A félsivatagos, rendkívül száraz körülmények megkövetelik a csepegtető öntözést, amelyhez az Andok hótakarójának olvadása adja a vizet.
A Gran Corte a pincészet egyik legkomolyabb házasítása, amelyet malbec (85%), cabernet franc (10%) és tannat (5%) alkot. Acéltartályban erjedt, majd 12 hónapot töltött francia és amerikai hordóban.

Illata kirobbanóan intenzív, édes összképet mutatva. Lédús erdei gyümölcsök, szilva, étcsoki, vanília mentol, hecsedli lekvár, érett füge, fekete olíva. A korty lédús, buja és gazdag. Kerek, vastag, puha tanninnal és határozottan melegítő alkohollal. Komoly anyag, hosszú utóízzel. 8 pont (4960 Ft)

 

A palackfotót a weboldalról vettem kölcsön

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8615040730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása