Gere Attila Pincéje, Fekete Járdovány 2017

2019. szeptember 30.

20190928_113302_1.jpg

A kevésbé ismert ősi magyar szőlőfajta 2004-en került a Gere birtokra több elfeledett fajtával együtt a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetéből. Mindegyikből 2-2 sort telepítettek, de a kis mennyiség miatt nem készült belőlük önálló bor, a szőlő és a fürt karakter és a betegségekkel szembeni ellenálló képesség alapján döntöttek arról, hogy a a fekete járdovány kerül az Ördögárokba és a Csillagvölgybe. A 2009-es volt az első évjárat. Használt hordóban érlelődött 12 hónapot.

Intenzív, mély és gazdag illatában fanyar erdei gyümölcsök, meggy, fekete oliva, vanília, szegfűszeg, fekete bors, kávé, étcsoki fedezhető fel.
Kóstoláskor savai élénkek, tanninja nem túlzó és krémes és az alkohol sem billenti el az egyensúlyt. Lédús gyümölcsök és édes fűszerek sorakoznak fel. Egy harmonikus és kifejezetten jól iható bor. Lecsengése a közepesnél hosszabb. 7 pont (4476 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr6415182854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása