Németh János Pincéje, Szekszárdi Kékfrankos 2017

2019. december 28.

img_20191228_110557_605.jpg

Az Iván-völgyben találhat pincében minden évben 10 hektár termését dolgozzák fel, túlnyomó részben ezek saját területek, mégpedig Szekszárd klasszikusan a legjobb területi közt emlegetett dűlőkből: Iván-völgy, Porkoláb-völgy, Görögszó, Gyűszű-völgy, Decsi-hegy és Baranya-völgy.

Ezt a kékfrankost a Decsi-hegyről származó 30 éves tőkékről szüretelték.
Nyitott kádas technológiával erjedt, saját élesztővel. 500 hl-es hordókban pihent 16 hónapot.

Illatban bourbon, feketeszeder, feketeribizli, vadbodza, kakaó, fahéj étcsokoládé intenzív jegyei mellet egy kevés dohány érezhető.
Puha, elegáns tannin, mely szépen besimul a borba a fiatalsága ellenére. A savak kellemesen terülnek szét a szájban. Ízben is megjelenik a feketeszeder, ribizli, vadbodza, bourbon, kakaó vonal, amely pici füstösséggel kísérve a kortyban sokáig érezhető. (6,5 pont)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1115353136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.