Kékfrankos példakép lehet

2020. január 26.

20200125_165903.jpg

Eszterbauer Frankos (Kékfrankos) 2017
Osztrák kékfrankos klónt telepítettek a Bodzási dűlőben, ahonnan aztán az ültetvény három éves korában. Seguin Moreau hordóban pihent 12 hónapot. Összesen 1100 palackkal készült.

Egészen izgalmas és mély illat árad a pohárból. Elsősorban rumosdiós, kicsit puncsos, lédús cseresznyés, szilvás illat amely sok édes fűszerrel egészül ki.
A korty intenzitására sem lehet panaszunk, egyedül talán az emelkedett alkoholérzetbe lehet belekötni. Igazán érett alapanyag lehetett, amelyben még így is elegánsan megmaradtak a savak, amely izgalmas élénkséget, vibrálást adnak a bornak. Szájkitöltő bor, érett tanninnal és a kékfrankoshoz képest nagy testtel. Ízgazdagsága is példaértékű, sok „nagybordóit” is háttérbe szorítana. Hosszú lecsengésű bor. 7,5 pont (7200 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2115428872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása