Tokaj Nobilis - Furmintok

2020. augusztus 18.

20200816_074914.jpg

Nincs magyarázat arra, hogy kis blogom eddig történetében miért nem írtam a Tokaj Nobilis Pince borairól. Annál is inkább ciki, mert amikor ők is, én is részt veszünk egy rendezvé-nyen, soha nem hagyom ki a boraikat. Most két furminttal próbálom korrigálni eddig mu-lasztásom.
A hat hektáros birtokot Bárdos Sarolta vezeti férjével, Molnár Péterrel. A két bioművelésű bodrogkisfaludi dűlőjük legjobb években is maximum 20000 palackot terem.

Tokaji Furmint 2019
Közepes illatintenzitás: fehér virágok, kamilla, akác, körte, sárga alma, éretlen őszibarack, citrusok és meszes ásványosság. A korty is közepes intenzitású, határozott savakkal, kicsit kilógó alkohollal. Könnyedebb struktúrát mutató bor, nincs túláradó karakter, ami kiemelkedne. Friss, gyümölcsös bor, amit kifejezetten jó inni. 6 pont (2950 Ft)

Tokaji Furmint, Barakonyi-dűlő 2018
A forró év egészen korai szüretet hozott. Hordóban, spontán erjedt a must, majd 5 hónapot érlelődött 4-5 éves, 220 l-es zempléni tölgyből készült hordókban.
Közepesen intenzív illatának karaktere komoly bort mutat. Fehér virágok, pirított magvak, menta, zöldfűszerek, citrusok és sok ásvány teszi széppé a bort. Megkóstolva feszes savak, közepes test, jól integrálódott alkohol jellemzi ezt az egyensúlyos bort. Ízében mindent visszakapunk amit illatban nyújtott nekünk. Jól strukturált bor. Lecsengése megfelelően hosszú és felerősödik benne a termőhelyi ásványossága. 7 pont (5350 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr4316167836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása