Figula Pince, Olaszrizling 2018 Sáfránkert

2020. november 14.

clipboard01_2.jpg

Köztudott, hogy Figula Mihály az olaszrizling segítségével igyekszik megmutatni a dűlőinek az adottságát, tulajdonságát. Szinte minden évben elkészül a Sáfránkert dűlős olaszrizling. A 2018-as is komoly bor lett.

A dűlő vörös homokköves, magas ásványianyag és bauxittartalma minden évjáratban kimagasló bort ad. Egy napos hideg áztatás után acéltartályban indult az erjedés, majd 60-80 grammnyi cukornál átkerült 1000 literes hordóba és ott erjedt ki teljesen. Finomseprőn tartva érlelődött 6 hónapig.
Aranyszínű bor. Tömör, egészen gazdag és fajsúlyos illatában túlérett fehér húsú gyümölcsök, trópusi gyümölcsök, aszalt sárgabarack, narancsolaj, gyömbér, erdei gomba, botritisz, vanília fedezhető fel. Nagyon gazdag, krémes érintésű, szájkitöltő korty. Élénk savak mellett édes érzetű a korty, amely némi maradékcukorból és az egészen magas alkoholérzetből ered. Számomra az alkohol rátelepszik a kortyra. Sok szuperérett fehér húsú gyümölcs mellett mangó, maracuja, ananász, narancshéj, érett pirított magvak, gyömbér, vanília, fehér csoki ízjegyei jelennek meg. Egészen hosszú lecsengésű bor. 7 pont

 

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8116281838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása