Sipon, avagy Furmint a szomszédból

2020. december 19.

sipon.jpg

Jeruzalem Ormoz Pince, Sipon 2019

A 2000 hektáros, szlovéniai Jeruzalem borvidék mediterrán klímája kiváló a szőlőtermesztésre. A Dráva és Mura folyók által meghatározott borvidéken 650 hektárt művel és további 400 hektárt integrál Szlovénia legnagyobb pincéje, amely korábban szövetkezet volt, mára önálló vállalkozás. Már 1934 óta működnek, Martin Puklevac álmát megvalósítva. A sipon a mi furmintunk valójában. Különleges bor a szlovénok számára.

Tiszta, közepesen intenzív illat érezhető, fehér virágokkal, körtével, zöldalmával, kevés zöldfűszerrel és fanyar gyümölcsökkel.
Megkóstolva könnyedebb hangvételű, kerek savú, visszafogott alkoholú borral találkozunk. Kis maradékcukor kerekíti a kortyot. Ízében inkább furmint, mint illatban. Zöld alma, némi körte, citrusok, őszibarack. Jól iható, kedves bor. 6 pont (1990 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8416334918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása