Kellemes walesi vörösbor

2021. január 31.

rondo.jpg

A bor kapcsán nem elsősorban Wales területére gondolunk, pedig ott is termesztenek borszőlőt és készítenek is belőle palackozott bor, mégpedig harminc birtok, összesen 57 hektáron termel borszőlőt.
A Llaethliw birtok története 2008-ban kezdődött, amikor Richard és Siw Evans megvásárolta a területet, amelyen a talajtani vizsgálatok után 2009-ben létrehozták az ültetvényt. Elsősorban hidegtűrő hibridekkel dolgoznak. Megtalálható náluk: Solaris, Orion, Seyval Blanc, Bacchus, Phoenix, Madeleine Angevine, valamint Rondo, Regent és Pinot Noir. Az első szüretük 2014-ben volt.

A 2018-as évjáratú Rondo boruk került a poharamba. Ez egy interspecifikus fajta, amely a Szentlőrinc és a Zarya Severa fajták, hidegtűrő keresztezése.
Világos piros színű bor, visszafogott illatintenzitással. Érett meggy, cseresznye, szilva, ribizliszörp, kevés kakaópor, édes fűszerek nyomokban. Összességében kellemes illat. Közepes intenzitású kortyban visszafogott alkoholérzet, kevés és érett tannin, közepes test és lendületes savak tapasztalhatók. A piros bogyósok viszik a kortyot, fanyar erdei gyümölcsökkel, kakaóporral, kávés kesernyével a végén. Egészen kellemes bor. Izgalmas és jól iható. 6 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8116410450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása