Fort silvan 47 Borászat, Feketeleányka 2017

2021. február 15.

fort_silvan.jpg

Szilágy megye bővelkedik kiváló szőlőtermő helyekben, s ezek között is kiemelkedő helyet foglal el a kémeri szőlőhegy. Itt, a Szilágyság hűvösebb területeinek a lankáin 2012-ben hozták létre a Magurán oldalában a 33 hektáros birtokot. Az ültetvény déli fekvésű dűlőn helyezkedik el, amelyen a következő szőlőfajtákat telepítettek: Királyleányka, Olaszrizling, Muskotály, Tramini, Merlot, Pinot Noir, Fekete Leányka, Kadarka. A pince a 47. széllességi körön helyezkedik el, ezért van a nevében a jelzett szám. Egy izgalmas feketeleányke került a poharamba.

A bor tartályban erjedt, majd Trust, 225 literes hordóban töltött egy év után került palackba.
Tömör illatában áfonya, szeder, szilvalekvár, némi földesség, medvecukor, mentol, kakaópor, feketebors, tonkabab. Megkóstolva egyensúlyos bort kapunk. Savai egészen kidolgozottak, tanninja finomszemcsés, alkoholja visszafogott. Beszáradt szilvalekvár, steak, füst, kakaópor, cappuccino, áfonya, szeder, földesség. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9016428450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása