Vajra - Langhe, Piemonte Nebbiolo 2011

2014. augusztus 29.

IMG_0908.JPG
A „hegyek lábánál” elterülő észak-olasz borvidék legfontosabb szőlőfajtája a Nebbiolo, amely az egyik legnagyobb presztízzsel bíró, arisztokratikus játékos az olasz pályákon. Ismerve a Barolot és Barbarescot, a Langhe Nebbiolo, „alapbornak” tekinthető a piemonti pincészetek termékskáláján.
Rubintvörös árnyalatú, világos szín. Közepesen intenzív illatjegyek, amelyben a gyümölcsöké a vezető szerep, mint az eper, málna, cseresznye, piros ribizli, valamint kevés rózsa és pici gomba, földesség.
Izgalmas, vibráló, élettel teli korty, közepes testtel, az átlagnál magasabb, de elegáns savszinttel és a fajtára jellemző magas tanninnal. A 14,5%-os alkohol egyáltalán nem bántó, szépen integrálódott.Az illatban felismert gyümölcsök a kortyot is gazdagítják. Kevés bőrösség, gomba, füstösség teszi még izgalmasabbá. Közepesen hosszú utóízében enyhe kesernyésség fedezhető fel.  (7,5 pont)

elérhető: www.finewines.hu , 4200 Ft

 

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr216647179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása