Egy parádés cognac sor: Normandin-Mercier

2015. április 09.

img_2495.jpg

Régen írtam a cognacokról, de annyira szerencsés voltam, hogy a Prowein kiállításon a legvagányabb, független cognac házak tételeit kóstolhattam. Az 1872-ban alapított és azóta is családi tulajdonban lévő Normandin-Mercier ház kizárólag Grande és Petite Champagne konyakok érlelésével és palackozásával foglalkozik. A nagy házaktól függetlenül készítik termékeiket és építik piacukat.

Cognac Vielle Fine Champagne
Grande és Petite Champagne területéről származó szőlők házasítása. Illatában izgalmasan jelennek meg a fehér virágok, aszalt gyümik és hordófűszer. Kellemes korty, határozott alkohol. Közepes intenzitás.

Cognac Grande Champagne XO
Selymes korty, integrálódott alkohol, érett aromák jellemzik a tételt. A hordófűszerek vezetik az aromákat. Gazdag, tömény és koncentrált cognac. Nagyon hosszú lecsengésében vanília, szegfűszeg és grillázs.

Cognac Grande Champagne La Péraudiére
45%-os alkoholtartalommal rendelkező tétel, ami magasabb az átlagnál, vagyis cask strenght – hordó erősségű. Összesen 1000 palack készült 1992-ből, a cég 140 éves születésnapjára. Nagyon tömény, koncentrált, ugyanakkor elegáns és erőteljes. Aromakarakterét az ánizs, fehér csoki, vanília és szegfűszeg vezeti. Kiváló száraz-édes arány és nagyon hosszú utóíz.  

Cognac Petite Champagne Rare
50 éves átlagéletkorú alapanyagok házasítása. 44%-as alkohol, amely a hordó erősséget testesíti meg. Összetett aromavilágára a cédrus, vanília, gyógynövények, kávé, kakaó és édes aszalt gyümölcsök jellemző.

Cognac Grande Champagne Rare
42%-os alkoholtartalmú cognac. Rengeteg trópusi gyümölcs, narancshéj, ánizs, vanília, aszalt szilva, grillázs és érlelt aromák jellemzik. Elegáns, komplex, bársonyos korty, hosszú lecsengésű cognac.

Cognac Petite Champagne 1976
43%-os alkoholtartalmú cognac. Gazdag, koncentrált, tartalmas tétel, amelynek aromáját a vanília, gyógynövények, trópusi gyümölcsök, sárgabarack és vilmoskörte határozza meg. Selymes korty, elegáns szerkezet, izgalmas arányok jellemzik.

Cognac Trés Vieille Grande Champagne
Döbbenetesen gazdag és koncentrált anyag. Elegáns, tartalmas, erőteljes, bársonyos és egyensúlyos. Sok-sok őszibarack, aszalt trópusi gyümölcsök, cédrus, érintésnyi szivar, gyógynövények, mentol, vanília, szegfűszeg és karácsonyi sütemények hosszú sora. Csodás koncentráció, végtelen lecsengés.

Kimagasló tételsor volt, amely szépen mutatta a ház igényességét, egyedi stílusát és maximalizmusát. A Normandin-Mercier cognacok hazánkban is kaphatóak. www.royalcognac.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr357352484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása