Heumann Pince, Villányi Kadar_O 2015

2016. május 03.

20160423_161646.jpg

Évek óta magabiztos, kiváló borokkal jelenik meg a piacon a svájci-német Heumann házaspár Villányból. 1995-ben vásárolták meg az első területeket, amely kiváló hobbinak bizonyult. Ahogy az lenni szokott, nőtt a mennyiség és belecsaptak a főműsoridős borkészítésbe. Újratelepítések, pinceépítés, ültetvényrekonstrukció következtek.

Ma 10 hektárt művelnek elsősorban Siklóson és a Villányi-hegység nyugati oldalának déli dűlőiben. A borvidéken szinte kötelező fajtákat művelik (merlot, kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah, kadarka), mellette a rajnai rizling, chardonnay, és a tramini színesíti a palettát.

Egy nagyon könnyed kadarka került a poharamba, amely hordót nem látott, acéltartályban készült. Közepesen intenzív illatában rengeteg édes fűszer és piros bogyós gyümölcs jelenik meg. Igazi illat kavalkád, ugyanakkor nagyon elegáns.
Tüzes bor, amely a légiesség mögött tartalmat is felvillant. Selymes tanninok, édes fűszerek, mentolosság finom utóíz jellemzi. Nem túl komplex, de mindene egyben van és nagyon elegáns, könnyed bor. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr378683142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása