A püspök emléke

2017. január 09.

20161230_214327.jpg

Korábban már írtam arról, hogy Jásdi István Ranolder János püspök birtokközpontját újították fel és tették a saját birodalmuk szívévé. Ranolder püspöknek fehér és vörösborral is emléket állítanak, amikor az évjárat lehetővé teszi a kiemelkedő minőséget. A 2009-es vörös Ranolder kétségkívül méltó emlék.

Jásdi Pince, Csopaki, Ranolder Vörös, Cabernet franc, 2009
Közepesen intenzív illatában édes nemes paprika, erdei-fanyar gyümölcsök, dohány, szantál, cseresznye, hecsedli, szilva, fahéj, mentol.
Fűszeres karakterrel nyit a szájban. A magas alkohol szinte fel se tűnik, szépen integrálódott. A savak nagyon fiatalok, virgoncak. A test sem gyűr le, nyoma sincs a lomhaságnak. A friss gyümölcsök dominálnak, nincs jele lustaságnak és nehézkességnek. Egészen izgalmasan frissít a korty, újabbat és újabbat kell inni belőle. Tetszik az egyensúly és a finom lecsengés. 7 pont (már nem kapható, ha jól emlékszem 7500 Ft volt)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1012104343

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bulibáró 2017.01.27. 21:50:42

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Na, ki a bulibáró? A Heti sajtó megmondja, jó szájízzel mennyi mindent lehet ráfogni az alkoholra! Hétszentség'17/2 2017. 01. 09. Amióta sörfőzés létezik, azóta léteznek ügyeskedő sörfőzők, ak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása