Elegáns cabernet Sopronból

2017. január 15.

pfneiszl_cs.jpg

A Pfneiszl Pince borairól nekem mindig az elegancia jut eszembe. A legutóbbi kóstoló során nem került sor a pince „kabszavjára”. Az igazat megvallva féltem tőle, hogy milyen lehet ez a fajta Sopronban. Felesleges volt. Íme a bizonyíték:

Pfneiszl Pince, Soproni Cabernet sauvignon 2012 „Hugó a nyomunkban”
Érett vörösbor illata jelenik meg a pohárban. Aszalt szilva, füge, fekete olíva, hecsedli, erdei szeder adja a gyümölcsök vázát, amelyet gyógynövények, negró, kávébab, étcsoki, piros paprika, fahéj, bőr, földesség egészít ki.
Közepes testű, szikár korty, masszív, de nem túlzó savakkal, finom tanninokkal. Az alkohol tüzes, de nem bántó. Semmi nem túlzó a borban, az egyensúly tetszetős. Nincsenek extra mélységei és rétegei, de itatja magát. A könnyedebb borok pályáján focizik és nekem nagyon tetszik, hogy nem valami brutalitást készítettek a fajtából. 6,5 pont (ár: 3000 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr412108989

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bulibáró 2017.01.27. 21:53:45

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Na, ki a bulibáró? A Heti sajtó megmondja, jó szájízzel mennyi mindent foghatunk rá az alkoholra! Hétszentség'17/2 2017. 01. 09. Amióta sörfőzés létezik, azóta léteznek ügyeskedő sörfőzők, aki...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása