És elkezdődött... Borfesztivál 2014

2014. szeptember 11.

Az időkép riogatása ellenére a borrajongók szép számban megszállták a Budai Vár területét a Borfesztivál első napján. Én is szakítottam időt arra, hogy kóstolgassam a kollégák remekeit. Ezeket a borokat mindenképp érdemes megkóstolni:


Bolyki Pince: Egri Bikavér 2012
Fiatal kora ellenére már érett jegyeket is mutató bor, amely könnyen iható. Tüzes, nagyon sok gyümölccsel és disztkrét hordóhasználattal. Sok izgalmas fűszer.

Bolyki pince: Egri Cabernet franc 2011
A pince csúcsbora. Szikár, férfias illatvilág. Rengeteg fekete bogyós gyümölcs jellemzi. Vastag, húsos, buja. Intenzív alkoholérzet.

Chateau La Cloche Pince, Harangtorony Birtok: Tokaji Hárslevelű 2013
A kevésbé ismert pincészet egy zseniális reduktív bora. Intenzív illatában rengeteg fehér húsú gyümölcs, körte, alma, birsalma, fehér virágok. Alig hihető, hogy hordó nélkül is ilyen illatkomplexitást érezhetünk. Gazdag és buja. A korty nagyon egyensúlyos. Az élénk savak tartják a közepesnél nagyobb testet és kiemelik a sok gyümölcsöt. tartalmas bor, amit nagyon jó inni.

Chateau La Cloche Pince, Harangtorony Birtok: Tokaji Szamorodni száraz 2008
Nagyon nehét jó száraz szamorodnit találni ma Tokajban. Ez a tétel nekem nagyon ízlett. A jól elkészített száraz szami soha nem egy könnyen érthető bor! Tartalmasan tapad a pohár falára. Illatában a száraz kenyérhéj mellett intenzív dió, mandula, piritott mogyoró jelenik meg. A kortyot elegánsan tartja a sav, ami mellet nagyon jól mutatnak az érett, aszalt gyümölcsök, mint a sárgabarack, körte, birs. Közepesnél hosszabb lecsengés. Szép példány!

Recas, Erdély, Paparuda Cadarca 2013
Az erdélyi pincészet évek óta a kedvenceim közé tartozik. Ausztrál borásztanácsadó segíti a munkájukat, melynek eredményeként elképesztően gyümölcsös, nagyon behízelgő, könnyen fogyasztható borok készülnek. Ez a kadarka a piros bogyós gyömülcsök mellett fehér és fekete bors illatával nyit. Egyéb fűszerek is felfedezhetők, pl. szegfűszeg, vanília. Élénk vibráló sav, közepes test. Nagy jól kortyolható, izgalmas bor.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr756687819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása