Borfesztivál, második nap

2014. szeptember 12.

 IMG_0981.JPG

Tényleg nem lehetséges szakadó eső nélkül borfesztivált rendezni a Várban? Alig lézengtek a vendégek, hisz szakadt, esett vagy legalábbis szitált végig.
Én mindenesetre egy kis francia kitérőt tettem. Összességében korrekt borokat kóstoltamkiváló árakon, bár különösebb izgalom nélkül. Két bor mégis felkeltette a figyelmem.


Chateaunef-du-Pape, Cuvée Du Vatican 2011
Izgalmasan hozza a megszokott, megbízható stílust. Sok érett gyümölcs, melyek közül kiemelkedik a feketecseresznye, feketeribizli, meggy. Vanília és a egyéb fűszerek teszik komplexé. A korty bársonyos, érett tanninok, itatja magát. Vibráló savak, tüzes korty. Ízében is megjelenik a sok gyümölcs, majd felsejlik a kávé, csokoládé, fahéj. Hosszú lecsengés.

Chateau Bel Air, St Éstephe, 2007
Hamisítatlan bordói illat. Érettség felé mutató aromák, megjelenik a palackbuké. Aszalt szilva, cassis, elegáns fahasználat jellemzi. A még mindig fiatal bor, amit az élénk savak és a kissé még tapadós, rakoncátlan tannin mutat. Kiváló bor, hogy megismerjük a klasszikus bordói stílusjegyeket.

Itt kóstolható és a Borfesztivál után elérhető: http://www.legourmetdebordeaux.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr636691159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása