Kóstoltam egy jó bordóit a Borfeszten

2014. szeptember 16.

IMG_0985.JPG

A 2010-es évjárat rendkívül jó volt Bordeauxban, ellentétben pl. a Kárpát-medencével. A Calon Segur 65 hektáros testvérbirtokának ezen bora bizonyítja is ezt.

A bor még rendkívül fiatal, amit a lilás színvilág is mutat. Illatában sorjáznak az intenzív gyümölcsjegyek. Tipikus és tetten érhető a fekete ribizli, fekete cseresznye, szilva. Kifinomult hordófűszereket találunk (csoki, vanília, fahéj, kakaó), amelyek viszont még nem integrálódtak teljesen az összképbe. (a honlapjuk leírása szerint 100%-ban új, francia hordókat használnak).
Ízében fent leírt aromákat kiegészíti a szegfűszeg, pörkölt fa, cédrus és kevés mentolosság. Élénk savak, közepesnél vastagabb test és nagy mennyiségű, de jól beérett tannin jellemzi. Ez a tannin azonban még nem integrálódott. Rendkívül fiatal bor, nagy potenciállal.  8 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr356697547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása