Sebestyén Csabi – Szekszárdi izgalmak

2014. október 16.

sebestyen2.jpg

Csabit, aki az egyik legismertebb szekszárdi termelő, nagyon régóta ismerem, de mégis 4-5 év maradt ki, hogy újra egy jól felépített sort kóstoljak a boraiból. Nem kellett csalódnom.


Fuxli 2013
A siller kategóriát nagy elánnal éleszti újra a szekszárdi borászok egy kisebb közössége, akik minden évben elkészítik a saját borukat, a saját stílusukban, de a palackok arculata egymásra épül, egymást erősíti. Példamutató, hogy a többi fuxli készítő borászt név szerint említi és ajánlja a címke. Ez a siller illatában friss gyümölcskosár: málna, eper, piros ribizli. Élénk savak teszik könnyeddé és frissítővé a kortyot. Jó ivású, behízelgő, kedves bor.

Icze Cuvée 2011
A pince egyik legfontosabb márkája, minden évben könnyed vörös a cél. Világos színárnyalatú. Rengeteg piros bogyós gyümölcs és könnyed fűszerek teszik izgalmassá. Nem bonyolult bor, tipikusan a „kérek még egy pohárral” kategória. Könnyed izgalom.

Iván-völgyi Kadarka 2011
Visszafogott illatában az avar, gomba, ázott kabát viszi a prímet a fűszerek és az erdei gyümölcsök mellett. Jó arányokkal rendelkező bor, amely nem könnyen érthető. Levegőztetéssel szépen nyílik, kedvesebb arcát mutatja. Nekem ízlet…

Kékfrankos válogatás 2009
Érett vörösborillat, amit cseresznye, fekete cseresznye, áfonya vezet, de kiválóan egészíti ki a fehérbors, menta, cédrus és fa vonal. Magas alkoholérzet miatt tüzes korty, kerek, testes, jó szerkezetű bor, érett tanninokkal. Kiváló bor.

Szekszárdi Bikavér 2007
Érett vörösboros illat, amelyre fekete ribizli, fa, marcipán, vanília, csoki és kávé jellemző. Nagyon jó szerkezet, kiváló egyensúly. Komoly, elegáns, vibráló bor, 7 éves kora ellenére. A kékfrankos savai tökéletes tartópillért alkotnak.

Görögszó Cabernet franc 2011
A fajtára jellemző koncentráltság, töménység, húsosság, teltség köszön vissza. Nagyon magas alkohol, amely viszont nem bántó, szépen integrálódott. Kellett hozzá a komoly test és a szép aromák: sok fekete bogyós gyümölcs, toast, csoki, kávé, fa, menta, cédrus, édes fűszerek. Nagyon hosszú utóíz.

Gradus 2009
Cabernet-merlot házasítás, melynek volt ideje összeérni és a töménység, koncentráltság ellenére elegánssá válni. Érett erdei gyümölcsök, fa, füst, fekete ribizli, csokoládé jellemzi. Nagy formátumú bor, amely még mindig nincs a csúcsán.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr116797669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása