Egy igazán szerethető zweigelt

2014. december 22.

img_1728.jpgWinelife, Soproni Zweigelt 2012

Az utóbbi években egyre több helyen találkozni a gyermeki korban lévő soproni pincészet boraival. A tisztaság, precizitás és fajtajelleg a borokban valamint a vagány címkék nagyon tetszenek. A három fiatal srác „természetesen” az osztrák borágazat tanait ötvözi a magyar adottságokkal. Megnyerő kombináció.

A borvidék fontos fajtája a zweigelt, amely csak nagy odafigyeléssel képes komoly bort adni. A pohárban lévő tétel közepesen intenzív rubin vörös színt mutat. Illatában gazdag piros bogyós gyümölcsök, egy kis fekete ribizlivel, szegfű virággal, édesköménnyel fűszerezve.
A korty közepesnél kicsit több savat mutat, lágy, érett tanninok, közepes alkoholtartalom, közepes test és ízintenzitás, mely visszahozza az illatban ígért pirosbogyós gyümölcsöket,  pici fekete ribizlivel, édesköménnyel,  nyomokban szegfűszeggel és egy kis szederrel.
Jól strukturált, harmonikus, könnyed, jól fogyasztható bor, mely megmutatja, mit nyújthat ez a sokszor háttérbe szorított fajta, ha gondos kezek közé kerül. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr517004987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása