Bordeaux-i bordó blendek

2014. december 26.

img_1604.JPG

A Heinemann testvérek két igazán jó borát sikerült kóstolnom a Bordó Blend rendezvényen. Természetesen mindkettő egy bordói bor volt. Íme:

Chateau Haut-Beauséjour, St. Éstephe, 2009
A birtok a Louis Roederer Champagne ház tulajdonában van. A ház két birtokot vásáolt meg 1992-ben, amiket egyesített és létrehozta a Chateau Haut-Beauséjour-t.
Illatában és ízében  az áfonya, fekete ribizli, vanília aromák uralkodnak, amit némi animalitás, avar és gomba egészít ki. Nagyon jó szerkezetű, kiváló arányokkal rendelkező kifinomult, érett vörösbor. Sokkal több mint egy átlagos bordói, de a nagy chateauk komplexitását még nem éri el.  

Chateau Peyre-Lebade 2010
A pincészet a Lafite Rothschild tulajdonában található és Haut-Medoc szintű bort kóstolhatunk. A Kárpát-medencében szinte hihetetlen, de a 2010-es évjárat elképesztően kiemelkedő volt. Az eredmény egy sok gyümölcsöt felvonultató, kevés hordóhatást mutató bor lett. Fekete ribizli, szilva, szeder a fő jegyek. elegáns bor, jó szerkezettel. Még nagyon fiatal, de hamísítatlan bordói!

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr397012425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása