Eduald Massana Noya Brut Família Agricola ecológica CAVA
A kilencedik generációs cava ház cuccai gyakori vendégek az asztalomnál, de ez az első alkalom, hogy írok róluk. A megszokott fajta-szentháromságból (Macabeu, Xarel-lo, Parellada) organikus módon készült cava 18 hónapot érlelődött a pincében.
Szalmasárga színű bor, közepesen intenzív gyöngyözéssel. Illatában tiszta, intenzív, érett autolitikus jegyek, élesztő, kenyérhéj, visszafogott, de frissességet jelző citrusosság, mandula, zöld dió, némi aszalt sárgabarack jellemzi.
Brut, élénk, a Cava jellegébe tökétesen simuló savak, közepes alkoholtartalom, közepes test, elegáns élesztősség, kenyérhéj, briós, pirított magvak, érett citrusosság, mely jóval a palackozás után is frissen tartja az italt. Rendkívül kedves gyöngyözést mutat.
Hosszú lecsengés, hosszan tartó élmény. 8,5 pont