Egy kiváló organikus cava

2015. január 05.

kep1.jpg

Eduald Massana Noya Brut Família Agricola ecológica CAVA

A kilencedik generációs cava ház cuccai gyakori vendégek az asztalomnál, de ez az első alkalom, hogy írok róluk. A megszokott fajta-szentháromságból (Macabeu, Xarel-lo, Parellada) organikus módon készült cava 18 hónapot érlelődött a pincében.

Szalmasárga színű bor, közepesen intenzív gyöngyözéssel. Illatában tiszta, intenzív, érett autolitikus jegyek, élesztő, kenyérhéj, visszafogott, de frissességet jelző citrusosság, mandula, zöld dió, némi aszalt sárgabarack jellemzi.
Brut, élénk, a Cava jellegébe tökétesen simuló savak, közepes alkoholtartalom, közepes test, elegáns élesztősség, kenyérhéj, briós, pirított magvak, érett citrusosság, mely jóval  a palackozás után is frissen tartja az italt.  Rendkívül kedves gyöngyözést mutat.
Hosszú lecsengés, hosszan tartó élmény. 8,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr947043323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása