A Ferrari nem csak a Forma 1-ben jelenti a minőséget

2015. január 27.

img_1872.JPG

Trentino Olaszország legészakibb pontján fekszik és területének 80%-át a 600 m-nél magasabb hegyek alkotják. A klimatikus adottságok tökéletesek a pezsgők készítésére. A „Metodo Classico” stílusban készült pezsgők számára hozták létre a Trentodoc kategóriát 2007-ben. Ma 38 pezsgőskészítő cég évi 8 millió palackot készít.

A régió egyre sikeresebb pezsgőkészítésének gyökerei a Ferrari pincészet nagy tudású alapító legendájának köszönhető. Giulio Ferrari egy Champagne inspirálta olasz habzóbort álmodott meg, és egy Champagne-i tanulmányút után, 1902-ben visszatért Trentóba, életre hívta a Ferrarit: erősen korlátozott számban készült, szigorúan válogatott, megfizethetetlen árú pezsgőit, amelyekből mégsem volt soha elég ahhoz, hogy számos csodálójának igényeit kielégítse.
Az alapító emléke előtt tisztelegve készítették ezt a komoly pezsgőt, amely több mint 10 évet volt a finomseprőn.

Világos aranyszínű ital, visszafogott gyöngyözéssel 100% chardonnayból. Illatában is visszafogottan nyit, majd megjelenik a keksz, kétszersült, élesztő fémjelezte palackos érlelés illatvilága. Emellett ásványok, pörkölt fa, méhviasz, méz, aszalt barack és egzotikus gyümölcsök jelennek meg.
Szájba véve nagyon finom gyöngyözéssel nyit. Élénk savak adják a gerincet, alacsony alkohol és közepes test jellemzi. Kiváló arányok, igazán frissítő korty, krémes textúra. Ízében csodás arányokban szerepel a mandula, mogyoró, dió vonal, valamint a kekszes-élesztős aromavilág. Ezeket egészíti a citrusok sora és az ásványosság. Nagyon hosszú lecsengés. Nagyon szeretem! 9,5 pont



A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr677115737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása