Primitivo egy Antinori műhelyből

2015. február 08.

img_1907.JPG

Tormaresca, Torcicoda Primitivo, Salento 2011 IGT

A hatalmas érdekeltségi körrel rendelkező Antinori család 1998-ban hozta létre Pugliában a Tormaresca birtokot, kiválóan felismerve a régió hatalmas potenciálját. A Salento alrégióban kialakított 250 hektáros birtok fontos szereplője a Primitivo, amely egyre sikeresebb fajta a nemzetközi piacokon.

A pohárba szippantva sokrétű élményben lehet részünk: cseresznye, fekete cseresznye, fekete ribizli, menta, gyógynövények, vanília, bőrösség, lekvárosság.
A déli származás ellenére nem robosztus borról van szó, kifejezetten könnyű, jó ivású. Közepes savtartalom, közepes test, érett, finom tanninok és krétás feltapadás jellemzik. Az utóízben megjelenik egy kis kesernye. Sokat tudnék inni belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr127150993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása