Chateau Perayne - Bordeaux

2015. február 25.

img_2028.JPG

Az Entre-Deux-Mers területén fekvő birtok több mint 400 éves múltra tekint vissza, de a német Luddecke család csak 1990-ben vette meg a 25 hektáros birtokot azzal a céllal, hogy a pince felújítása után modern, de egyben tradicionális és hamisítatlan bordói borokat készítsen.

Klasszikus házasításokkal találkoztunk, íme:
    
Chateau Perayne, Bordeaux, 2008
Érett vörösbor illat, amiben szilva, cassis iskolapélda szerűen észlelhető. Szép fahasználat vaníliája és némi eper teszi még kedvesebbé az illatot. A korty közepes testű, közepes alkoholtartalmú, jó ivású, szép savú bort mutat. Sok piros bogyós gyümölcs, cassis, bőrösség, vanília, fa alakítja a kortyot. Korrekt, egyenes vonalú bor, amit jó inni. Pici vegetális jegy bezavar, ami miatt nem kap magasabb pontot. 6,5 pont, de soha rosszabbat.

Chateau Perayne, Bordeaux, 2009, Artemis superior
Szellőztetni kell, de utána kedves fekete ribizlis illat bontakozik ki, ami mellet sok erdei gyümölcs jelenik meg. A bor nem volt hordóban!!! Csak a gyümölcsök hódítanak. Könnyed, de mégis tartalmas bor, aminek jól áll a hordómentesség. Könnyen csúszó korty, amit kissé beárnyékol némi vegetalitás. Kicsit több sav élénkebbé tenné. 6,5 pont

Chateau Perayne, Côtes de Bordeaux Saint-Macaire 2009 édes fehérbor
Nagyon gazdag és izgalmas illatában a vanília, sárgabarack, méz, hársvirág, virágpor fedezhető fel. Kissé az édesség felé billen a korty, vagyis több savval elegánsabb lenne. Ezért viszont kárpótol minket az aromagazdagság és a rendkívül hosszú lecsengés. Sárgabarack, méz, birs, szegfűszeg, vanília, fehér bors vezetik a kortyot. Szép bor. 8 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr117219179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.