A nyékládházi Pittyén-dűlő termése amely spontán erjedt. 60% zenit - 40% pinot blanc.Az erjedést követően 18 hónapig finomseprőn ért, majd szűretlenül, derítetlenül lett palackozva 2300 palack.
Illatában a fehér húsú gyümölcsök mellett elegáns hordóaromák és finomseprő gazdagsága: grillázs, mogyoró, mandula, finom élesztősség. Ízében gazdag, sokrétű, vibráló savakkal, édes fűszerekkel. Az átlagnál magasabb, de integrálódott alkohol és nagy test jellemzi. 6,5 pont
Borbély Roland, aki több éves kaliforniai tapasztalatszerzés után hazatért, egyre meghatározóbb alakja lesz a magyar borágazatnak. Sokat fogunk még hallani a pincéjéről. Annál is inkább, mert a közelmúltban hagyta el a Kovács Nimród Borászatot, hogy csak a saját borászatára tudjon koncentrálni.