Bodegas Salentein

2015. július 24.

img_2713.JPG

Argentína meghatározó pincészete, amely 700 hektáron termel szőlőt Mendozában az Uco-völgyben. A régió leghűvösebb területein művelnek szőlőt 1050-1550 méterrel a tengerszint felett, 800 ha-on. 80%-ban kékszőlő, 20%-ban fehér terem a friss hegyi patakok vizével öntözött ültetvényen. Három különböző terroirt művelnek: El Oasis, La Pampa és San Pablo. rendkívül széles márkaválasztékkal dolgoznak. Van pezsgő, a Portillo mint belépő márka, a Killka, amely a közepet képviseli, míg a felső kategóriákban a Salentein Reserve, Numina, Single Vineyard és Primus.

Salentein Pinot noir Reserve 2010
Kézzel szüretelték a szőlőt a La Pampa birtokról, majd a bor 9 hónapot töltött hordókban. Visszafogott illatában füst és friss aszfalt jelenik meg, majd kedvesebb irányba halad tovább: édes fűszerek, valamint túlérett gyümölcsök. A korty sem elegáns, keserűség lengi be, és a dzsemes vonal erősödik fel. 4 pont

Salentein Malbec, hordó válogatás 2012
Az argentinában megújult francia szőlőfajta a Salentein pincénél is fontos szerepet kap. Intenzív és koncentrált illatában erdei gyümölcsök és hordófűszerek mutatkoznak. Magas alkohollal és kissé tapadós hordótanninnal rendelkezik. Közepes testű bor, amely nem elég komplex ahhoz, hogy kiváló legyen. 6 pont

Salentein Numina Gran Corte 2010
A pince nagy házasítása: 64% Malbec, 18% Cabernet Sauvignon, 11% Merlot, 5% Cabernet Franc, 2% Petit Verdot. A szőlők az El Oasis területről származnak.
Húsos, buja, gazdag illatában sok fekete bogyós gyümölcs, lekvárok, fahéj, csokoládé, karamell észlelhető. Gazdag és koncentrált bor, magas alkohollal, érett, bársonyos tanninnal és sok hordóval, amely alól integetnek a gyümölcslekvárok. A nagy, lehengerlő borok kedvelőinek. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr77626752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása