Az aranylabdás világsztár neve a boron is jól cseng

2015. augusztus 09.

img_3692.JPG

Terra Tangra 2008 Hristo Stoichkov

Bulgáriában, a török határ közelében található 350 hektáros birtok, amely a Szakár-hegységben műveli a szőlőt. A Terra Tangra a legnagyobb presztízsű ültetvényrész, ahol biológiai szőlőművelést alkalmaznak a tökéletes alapanyag érdekében.


A vörös házasítás fele merlot, 15% rubin és 35% syrah. A rubin egy bolgár nemesítésű fajta amely a nebbiolo és a syrah keresztezéséből jött létre.
A Terra Tangra márkán belül ezt a tétel, az egyetlen bolgár aranylabdás focista, Hristo Stoichkov munkásságának ajánlják. Stoichkov világsztár volt (a Barca játékosaként volt a csúcson), a bor inkább közepes, igaz tiszta és jó ivású.
Közepesen intenzív illatában erdei gyümölcsök, kissé likőrős jegyek, csoki, bőr, kakaó, fahéj, földesség és szivardoboz fedezhető fel.
Közepes alkohol, közepes test és sav jellemzi. Érett tannin teszi bársonyossá. Ízét is a gyümölcsök vezetik: fekete ribizli, szeder, áfonya, hecsedli. Ezt egészítik ki a keleti fűszerek, bors, szegfűszeg, cédrus, fa és karácsonyi sütik aromája. Hosszan a szájban marad. 6 pont

Én Bulgáriában vásároltam három éve, de hazánkban is kapható a bor, a http://www.bolgarborok.hu oldalon, igaz már a 2011-es évjárat.

img_3691.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr357681248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása