St Andrea pezsgők

2015. augusztus 26.

20150824_134025_hdr.jpg

Az legújabb kori magyar pezsgőforradalom elején járunk, de már sok izgalmas hazai pezsgőt kóstolhatunk a piacon. A közelmúltban volt szerencsém megkóstolni a St Andrea Borbárban a pincészet két pezsgőjét. Megérte…


St Andrea, Cuvée 2010 brut
A klasszikus eljárással (tehát palackos másodlagos erjesztéssel) készült mély citrom színnel és intenzív habzással jelenik meg a pohárban. Az olasz rizling és a viognier izgalmas házasítást ad, 9 g/liter cukorral. Több rétegű illatában fehér virágok, fehér húsú gyümölcsök (őszibarack, körte, birs, zöldalma) jelentik a frissességet. Az palackos érlelés és erjesztés jegyeit a pörkölt magvak, kenyérhéj, keksz és pici élesztősség mutatják.
Közepes test, visszafogott alkohol, izgalmas savak és sok ásványosság jellemzi. Íz világát citrusok, zöldalma, fenyőmag, szezám, briós határozza meg. Egyensúlyos, frissítő hatású korty. Közepesen hosszú lecsengésében némi fanyarság érezhető. 7 pont

St Andrea, Pinot noir, 2010 extra brut
A klasszikus champagne-i fajta kissé pirkadt, rózsásba hajló színben jelenik meg. Intenzív gyöngyözésű pezsgő, amelynek visszafogott illatában szilva, kevés kék gyümölcs érezhető, amelyet pirítós, kenyérhéj és pirított fenyőmag egészít ki. A 6 g/liter cukortartalom szikár kortyot eredményez, amely alacsony alkohollal, közepes testtel rendelkezik. Közepes méretű buborékok teszik izgalmassá. Egyensúlyos, krémes szerkezetű, vibráló savú, komplex és elegáns pezsgő. Hosszú lecsengés teszi teljessé. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr517730474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása