Attila Pince, Szomolyai Pinot noir 2011

2015. szeptember 30.

20150927_153322.jpg

A 7 hektáros birtok szomolyai birtok Tóth István borász és Vámos Attila, borásszá vált „befektető” közös vállalkozásaként indult. A pince leánykori neve Fekete cseresznye volt egészen addig, amíg Vámos Attila teljes műsoridőben elkezdte kivenni a részét a pince életéből, irányításából. A Kaló Imre közvetlen szomszédságában lévő pince nem titkolt célja a Kaló-vonal tovább vitele illetve tovább fejlesztése.

A legutóbb kóstolt bot narancsba hajló, téglavörös színű, komoly, olajos feltapadással.
Izgalmas, gazdag, összetett illatvilág. A gyümölcsök az aszalt verzióban mutatják magukat: sárgabarack, füge, datolya, szeder, narancshéj, eperlekvár. Emellett a fűszerek is kavarognak az orrban, mint a szegfűszeg, fahéj, gyömbér, pici ánizs, vanília, pici mákosság. Az érlelt pinot borokra jellemző aromák a hab a tortán: föld, vargánya, avar. Ha nagyon keresem a hibát, akkor savanyú káposztára utaló illatjegyek is megjelennek nagyon enyhén.
Krémes textúrájú, élénk savú, közepesnél nagyobb testű bor, selymes, lightos tanninnal. Ízben az vibráló savak repítik a gazdag fűszerkészletet. Sokáig a szájban maradó emlék.
Nagyon izgalmas bor objektíven is, de nem titkolom, hogy nagyon kedvelem. A pinot noir nagyon nehéz műfaj. Sajnálatos módon rengeteg zsákutcával lehet találkozni, ugyanakkor a teljes képhez tartozik, hogy többféle stílusban is lehet élvezhető bort készíteni ebből a fajtából. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr737862810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása