Andrés Iniesta borai

2015. október 14.

poster.jpg

Az FC Barcelona kiváló labdarúgójának a boraiból került néhány vörös a poharamba.
Az 1970-es években, Andrés Iniesta édesapja által alapított pincészet ma már 120 hektárral rendelkezik. A pincészet Fuentealbilla településen helyezkedik el, a La Manchuela régióban.

Filozófiájuk, hogy minél kevesebb beavatkozással készítsék el a borokat, amelyek többnyire a helyi spanyol és a nemzetközileg is ismert, termesztett fajták házasításából áll. A teraszokon kialakított ültetvények 770 méter tengerszint feletti magasságban fekszenek és élvezik a mediterrán klímát.

 

20151006_151315.jpg
Corazon Loco Tinto 2013
Tempranillo és syrah házasítása, reduktív iskolázásban. Buja illat, édes fűszerekkel és túlérett gyümölcsök sorával. Pici lekvárosság, csoki és kávé visz tovább az első szippantáson. A korty gazdag, telt, de nem nehézkes. Megfelelő savak, nagy test, kezelhető alkohol. Jó arányok. Közepes hossz. 7 pont

Finca El Carril 2011
60% tempranillo, 30% petit verdot és 10% syrah alkotja a házasítást, amelynek minden összetevője hordóban érlelődött.
Tömény, gazdag és mély illat: csoki, kávé, föld, fekete cseresznye, áfonya.
Alacsony savú bor, olajos, szinte krémes szerkezettel. Édes, túlérett gyümölcsök és édes hordófűszerek vezetik az ízeket. Föld, szeder, fekete ribizli, csoki, kávé, vanília. Picit tapadós hordótannin rontja az összképet. 6,5 pont

Corazon Loco Seleccion 2011
40 %-ban tempranillo, 30 %-ban syrah, 20 %-ban petit verdot, és 10%-ban cabernet sauvignon, amely egy évet töltött francia tölgyben.
Sokrétű, gazdag illatában: ibolya, föld, avar, gombás, kicsi cseresznyés savanykás meggy jelleg, mentol, füst, cédrus, csoki, vanília és édes fűszerek.
Íz világát marcipán, csoki, kakaó, pici kátrány, füst, konyakmeggy, fekete ribizli jellemzi. Nagy testű, visszafogott savú bor, amelyben a hordótannin tapadós és a füstölés miatt keserű a korty vége és a lecsengés is. Kár érte. 6 pont

Finca el Carril Hechicero 2010
40 % syrah, 30 % petit verdot, 20 % tempranillo, 10% cabernet sauvignon házasítása.
12 hónapig új francia tölgyfahordóban érlelt bor.
Gazdag, intenzív illatvilág, csoki, kávé, fekete bogyósok, vanília, szeder, áfonya, buja keverékével. Kerek, selymes, testes, alkohol hangsúlyos bor. Kissé nehézkessé teszi a visszafogott savszint. Csoki, mák, karamell, szeder, bonbon meggy, áfonya, aszalt szilva. Hosszú lecsengésű, komoly bor. 7 pont7


20151006_153445.jpg
Hamisítatlan mediterrán sor volt, érett alapanyagból készült borokkal.

Köszönöm a kóstolás lehetőségét Somos Gábornak, a borok magyarországi forgalmazójának.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr667966674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása