Sancerre szösszenetek

2015. október 16.

20151006_151702.jpg

 

Pierre Prieur et fils, Sancerre. 2014
A közel 20 hektáros birtok negyedén pinot noir, a nagyobb hányadán sauvignon blanc terem. A 15-20 éves ültetvények kiemelkedő termőhelyeken találhatóak: 45%-ban meszes, agyagos talajról, amely a testet biztosítja, 45%-ban köves, meszes talaj, amely a gyümölcsöt adja, és 10%-ban tűzköves talaj, ami az ásványosságot a Sancerre jellemző íz, illatvilágot adja. Acéltartályban erjedt, majd finomseprő pihent palackozásig.
Nem túl terjengős, de fajtára jellemző intenzitású illatában fehér virágok, egres, őszibarack, körte, tűzkő, pici „macskapisi”.
Tiszta ízvilág, nagyon tipikus Sancerre karakter. Penge savak, közepes test, közepes alkoholtartalom. Ízében is a fenti fehér húsú gyümölcsök dominálnak, az ásványok mellett. Kicsit rövid, a sav viszi. 6 pont

Lucien Crochet, Sancerre. 2013
29 hektár sauvignon blanc és 9 hektár pinot noir alkotja az organikus birtokot.
A kézzel szüretelt szőlőt egész fürtösen préselték, majd erjedés után gyakori finomseprő felkeverés következett.
Gazdagabb, szélesebb spektrumú illat: sok fehér virág, érett fehér gyümölcsök, pörkölt mogyoró. Pici levegőztetés után sós tengeri levegő és tűzkő is megjelenik.
Lendületes savak, sok ásvány, közepes test, visszafogott alkohol. Fanyar fehér gyümik sora jelenik meg (passion fruit, lime, papaya), pörkölt magvakkal. Lassan nyílt és mutatta meg a borvidéket. Utóízben pici kesernye. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr737972689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása