Gere Attila Pincészete, Villányi Kopár 2003

2015. október 19.

img_3538.JPG

A Kopárt senkinek sem kell bemutatni hazánkban, talán a legerősebb magyar bormárkának mondható. 2003-ban is cabernet sauvignon (40%), merlot (40%) és cabernet franc (20%) alkotja, a Kopár, Konkoly és Csillagvölgy dűlőkből.

A tőkék akkor még fiatalok voltak (4-7 évesek) és nem is terhelték túl őket a 30 hl/ha hozammal. Részben fakádban, részben acéltartályban, 10 napon át erjedt, majd az almasavbontás fahordóban zajlott le. 60000 palack készült belőle.
Téglavörös árnyalatban, narancsos széllel jelenik meg a pohárban. Egy óra dekantálás után kezdtem ismerkedni a borral. Közepesen intenzív illatában az őszi erdő jelenik meg (avar, gomba) valamint sült hús, aszalt szilva, szeder, mazsola, szivar, fekete ribizli és minden kitöltött pohárnál megjelenő, de hullámzó intenzitásban animalitás, amely egy perc mozgatással eltűnik. Közepesnél nagyobb testű, rétegzett, magas alkohollal rendelkező bor. A bort jól tartják savak, és nem túlzóak a tanninok. Ízében kakaó, vanília, cassis, pörkölt fa, dohány, hecsedli, áfonya keveréke fedezhető fel. Hosszú lecsengés. 8 pont

img_3540.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr697990849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása