Grál Pince, Pelzberg Kékfrankos 2012

2015. december 27.

20151220_175002.jpg

Mucsi Zalán a lelkes, fiatal borász, évek óta építgeti kis pincéjét a Tolnai borvidéken, Gyönkön. E mellett főműsor időben a Pántlika Pincészet birtokigazgatója. Úgy tűnik, bírja a kettős terhelést. Eddig négy-öt alkalommal kóstoltam a borait és minden alkalommal meggyőzőek voltak.

Ezt a kékfrankost október elején szüretelték, 5 nap hideg áztatást kapott, majd héjon erjedt 18 napig francia kádban. Itt ment végbe a spontán almasav bontás is. Nem préselték, csak a szín lé került francia és magyar hordókba 20 hónapra. Összesen 850 palack készült, szűretlenül.

Elegáns illat, amely nem hivalkodik, de mégis felkelti a figyelmet. Érett cseresznye, fekete cseresznye, fekete szeder, erdei málna vezetik az illatot, amit fahéj, szegfűszeg és szivardoboz egészít ki.
Elegáns és magabiztos a szájban is. Közepesnél nagyobb test, amely nem lomha, mert lendületes savak ellensúlyozzák. Az alkohol alig érezhető, szépen beleolvad az egészbe. Közepesnél nem több tannini, amely ráadásul finom és selymes. Az illatban felsorolt gyümölcsök uralják a kortyot.  Nagyon könnyen le tud csúszni belőle egy palack.  Az egész korty jól csúszik és kedves. Nem nagy bor, egyszerűen nagyon jó inni. A korty végén megjelenő kesernye rontja kicsit az összképet. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr468201628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása