Likőrmanufaktúra Setúbalban

2015. május 02.

A Setúbal-félszigeten nem csak erősített és csendes borokat valamint kecskesajtot lehet találni igen kielégítő minőségben és mennyiségben, hanem létezik egy likőrkészítő manufaktúra is, akik évi 5-7000 palack spiritet készítenek. A likőr első említése a XVI. századból…

{ tovább » }

Maxime Trijol Cognac - elmélyedés a Grande Champagne régióban

A Maxime Trijol konyakház 1859 óta termel szőlőt és készít cognacot. A ma már 60 hektáros birtok (és felvásárolt szőlő) alapanyagát 22 rézüstben párolja le, ezzel a régió egyik legnagyobb lepárlója. A párlat egy részét nagy konyakházaknak értékesítik, a másik részét a…

{ tovább » }

Észak Rhone változatos arcai - a Domaine Michelas-St Jemms szemüvegén keresztül

Domaine Michelas-St JemmsA birtokot 1961-ben 4 testvér hozta létre, az észak-rhone-i borvidéken, ahol négy híres apellációban termesztenek szőlőt, összesen 50 hektáron. Crozes-Hermitage    2011    Agyagos és mészköves hordalékos talajon készül az a syrah, amely sok esetben…

{ tovább » }
süti beállítások módosítása