Ízelítő Bruno Paillard Champagne tételeiből

2015. október 04.

  Bruno Paillard 1953-ban született Reimsben, de a család 1704-óta foglalkozik szőlőtermesztéssel. Hősünk borbrókerként kezdte a szakmát, de néhány év múlva saját pezsgőkészítésen kezdett el gondolkozni. Ezt hamar tett is követte. 1981-ben, nagyon fiatalon, szőlő és pénz…

{ tovább » }

Nagy-Sagmeister Pince a Szerémségből

A Magyar Bor Intézet jóvoltából botlottam bele a dél-vidéki pincészet néhány borába. Sagmeister Ernő borász és Nagy József táncművész hozta létre a pincészetet.  A Szerémség híres dűlőin (Ürög, Nyárád) terem a szőlő, amit 150 km-re onnan, a Magyarkanizsán található…

{ tovább » }

Attila Pince, Szomolyai Pinot noir 2011

A 7 hektáros birtok szomolyai birtok Tóth István borász és Vámos Attila, borásszá vált „befektető” közös vállalkozásaként indult. A pince leánykori neve Fekete cseresznye volt egészen addig, amíg Vámos Attila teljes műsoridőben elkezdte kivenni a részét a pince…

{ tovább » }

Tiffán Pince, Villányi Cabernet franc Grande Selection 2011

Húsz hónapot töltött új tölgyfahordóban a Ördögárok, Kopár és a Sterntal termése. Mindösszesen 1300 palackot töltöttek 2013 augusztusában. Intenzív, tömör, fajsúlyos illatában aszalt szilva, fekete ribizli, cserzett bőr, szeder, ét csoki, nedves erdei avar, föld, szivar…

{ tovább » }
süti beállítások módosítása