Dula Pince, Egri Kékfrankos 2006, Gőzmalmos dűlő

2016. január 03.

dsc_0101.jpg

Dr. Dula Bence azon kevés szőlész-borász közé tartozik, aki a szaktudását PhD szintre emelte. 40 hektáron gazdálkodik Egerben, 3,5 hektáron pedig Tokajban.

Nagyon tisztelem a tudását, a szakma iránti alázatát és nagyon kedvelem a borait. Számomra a legfontosabb, hogy a komoly vörös borait nem 2-3 évesen dobja piacra, hanem megvárja, hogy a legjobb formájukat mutassák. Nem tanninbombákat, hanem olyan tömör, koncentrált vörös borokat készít, amelyek ihatóak és emlékezetesek. Ez a 10. éve felé tartó kékfrankos kiváló példa erre. A Gőzmalmos dűlő kiváló adottságai adták meg az alaphangot, majd rövid ideig barriqueban, ezt követően  hosszú ideig nagy tölgyfahordóban érlelődött.
Összesen 6900 palack készült belőle.
Nem tolakodó, mégis hívogató illatában friss piros bogyós gyümölcsök, enyhe vanília és datolya érezhető, amit pici bors és kakukkfű egészít ki. Ízben friss, ropogós gyümölcsök: piros ribizli, savanykás málna és érett meggy. A vaníliás, datolyás jelleg a korty végén szintén megjelenik. 2006-os borhoz képest üde és kellemes, kicsit savas. Közepesnél kicsit nagyobb test, érett, nem tolakodó tanninok és szépen integrálódott alkohol jellemzi. Közepesen hosszú lecsengés. 7 pont. Az ár, pedig elképesztően jó! 1400 Ft!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr948226496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szten00 2016.01.04. 11:20:40

Üdvözletem!
Nekem csak egy kérdésem lenne: merre kapható a bor? Csak a pincénél, vagy van más lehetséges beszerzési hely is esetleg?

abormegen 2016.01.11. 13:44:22

@Szten00: Azt az információt kaptam a pincészettől, hogy Budapesten pl. itt: www.borkapolna.hu/site.php

kunci · http://www.borfoldrajz.blogspot.hu/ 2016.01.15. 19:38:10

Gellértben Márton napi borkóstolón beszélgettem vele egy jót. Egy igazi személyiség, akinek keményen megvan a véleménye. Nagyon megkedveltem. :)
süti beállítások módosítása