Dönnhoff Weingut, Grauburgunder száraz, 2014

2016. január 15.

20160105_175658.jpg

A németországi Nahe borvidéken dolgozó Dönnhoff családi pincészet múltja 1750-ig nyúlik vissza. A családfő, Helmut Dönnhoff 1971-től viszi a szakmai irányítást. Munkájának sikerét néhány beszédes elismerés jelzi: Hugh Johnson szerint egy a minőség irányában fanatikusan elkötelezett tehetség, Robert Parker szerint a régió szupersztárja, aki a Gault Millau magazin szerint 1999-ben az Év Borásza címet is elnyerte Németországban.
A 20 hektáros birtok 80%-án, nem meglepő módon rizling díszeleg, a maradék területen pinot blanc és pinot gris (szürkebarát) található.

Ez a szürkebarát, vulkanikus és löszös agyagos teraszokon termett, 30 éves tőkéken. Természetesen kézzel szüretelték, majd a préselés után nagy, német tölgyből készült hordókban erjedt és érlelődött 6 hónapot.

Rendkívül tiszta illatában fehér bors, birs, szőlő, körte, fehér virágok mutatkoznak. Levegőztetés után pörkölt magvak is megjelennek.
Érett húsos fehér gyümölcsök, citrusok, édes fűszerek, mandula vezeti a kortyot, amelyet pörkölt magvak egészítenek ki. Egyensúlyos, feszes szerkezet, mégis tartalmas, szép savakkal. Közepesen hosszú finis. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr168271486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása