Gallay Pince, Bükki borvidék, Nyékládháza 2014

2016. február 20.

20160213_160919.jpg

Korábban már írtam pár gondolatot Borbély Rolandról, aki egy éve döntött úgy, hogy saját pincéjének az építésére fordítja összes energiáját és az alig ismert Bükki borvidéken alkot szép borokat.

A poharamba egy zenit szőlőfajtából készült bor került, amely több hónapot töltött finom seprőn, amely izgalmas ízeket és karaktert adott a bornak.
Illatában pörkölt magvak, édes fűszerek (fahéj, vanília) mellett körte, sárga alma, citrusok és trópusi gyümölcsök jelennek meg.
Lendületes savak, tüzes, de nem túlzó alkohol, a közepesnél tömörebb test jellemzi a bort. Az érett fehér húsú gyümölcsök (körte, birsalma, ananász, mangó) mellett vanília, pici fehér bors egészíti ki. Szép bor, amit nagyon jó inni. 6 pont

 

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr518405742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása