Szászi Endre - Badacsony

2016. április 09.

20160401_175620.jpg

A 20 hektáros badacsonyi birtokon, teljes egészében ökológiai gazdálkodással művelik a bio szőlőt ültetvény. Gazdag a fajtaválaszték: olaszrizling, kéknyelű, rózsakő, zeusz, zenit, szürkebarát, ottonel muskotály, cserszegi fűszeres, cabernet sauvignon, pinot noir, cabernet franc, csókaszőlő.

Badacsonyi Kéknyelű 2014
A poharamba került bor száraz, de 30%-ban botritiszes szemeket tartalmaz.
Ez rögtön tetten érhető az illatban. Az aszúsodásért felelős gombák hatása mellett őszibarack, érett sárga alma, vilmoskörte, lime és egyéb citrusok érezhetőek.
A kortyban határozott savak adják az alapot az aromacsokornak. Visszafogott alkohol és közepes test járul hozzá az egyensúlyhoz. Egyedi íz világú bor. Érdemes megkóstolni. 6 pont

Szent György-hegyi Zeusz 2013
Az ezerjó és a bouvier keresztezéséből származó magyar szőlőfajta.  1951-ben Pécsett Király Ferenc nemesítette. 1994-től kapott állami elismerést.
Illatában fehér húsú gyümölcsök és pirított magvak, vargánya és ásványok dominálnak.
A kortyot alátámasztó, de nem tolakodó savak, melegítő alkohol, krémes struktúra jellemzi. Az ásványok sós érzetet hagynak maguk mögött. Értékes bor. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr528578544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása