Rhône fajtái mátrai olvasatban

2016. július 14.

Kovács Borház
Gyöngyöstarjánban gazdálkodik a Kovács család 15 hektáron. A területeken többek között cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, pinot gris, olaszrizling, szürkebarát és kékfrankos szőlőt termesztenek. Külön érdekesség a viognier, syrah és tempranillo.

A poharamba két, Rhône-völgyi szőlőfajtából készült bor került.

20160709_170813.jpgKisfrancia 2015
100% Viognier, acéltartályban.
Könnyed illat: fehér virágok, liliom. körte, birsalma, pici fehér bors.
Lendületes, feszes, frissítő korty. Egyensúlyos bor, sok fehér húsú gyümölccsel és trópusiakkal. Nagyon jó inni. 6 pont

 

20160709_170739.jpg
Syrah 2014
Közepesen intenzív illatában a friss gyümölcsök dolgoznak: fekete ribizli, piros ribizli, áfonya, szeder, fekete cseresznye. A diszkréten használt hordó is megjelenik: étcsoki, puncs, szegfűszeg.
Krémes textúra, érett tannin, nem túlzó alkohol, a közepesnél nagyobb test. Semmiben sem túlzó. Rengeteg fekete gyümölcs, elegáns édes fűszerek. Játékos bor. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr428882512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.