Öreg kadarka, nem vén kadarka!

2016. augusztus 26.

vida_kadarka.jpg

Vida Pince, Szekszárdi Kadarka 2007
Szkeptikus voltam, amikor az ismert és sikeres szekszárdi pince kadarkája került a poharamba. Természetesen a kor miatt. De feleslegesen aggódtam. Íme az eredmény:

Lassan nyíló illatában leheletnyi az oxidációra utaló jel, de a kellemes aromák ezt felülírják: földesség, erdei avar, gomba, valamint erdei gyümölcsök sora. Mozgatással szépen nyílik és fűszereket is mutat.
A savak még mindig szépen tartják a bort. Közepes test, érett tannin és visszafogott alkohol jellemzi. A komponensek szép egyensúlyt mutatnak. Könnyedebb struktúrájú tétel.
Fanyar gyümölcsök (meggy, cigánymeggy, piros ribizli), bors, fahéj, szegfűszeg, gomba adja az ízképet. A finis is megfelelően hosszú. Most van a csúcson, akinek van, igya meg. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1611649932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása