Amilyennek egy sauvignon blancnak lennie kell

2016. szeptember 23.

20160911_170722.jpg

Domaine du Nozay, Sancerre 2015
A sauvignon blanc hazája a Loire mente, azon belül is a legismertebb borvidék Sancerre, a maga egészen különleges klímájával és talajával. A birtokot 1970-ben Philippe de Benoist hozta létre St. Gemme település mellett. Ma 15 hektáros a birtok, amelyen csak sauvignon blanc terem. A kulcs, mint mindig, a talajban van: tengeri üledékekben gazdag meszes-agyagos talaj.
Természetesen kézzel szüretelik a szigorúan válogatott szőlőt, amely préselés után acéltartályban erjed. Az hosszú és alacsony hőfokú erjedés alatt a tartályban egy lapát folyamatosan forgatja a seprőt.

Kifejezetten elegáns illat jelentkezik a pohárból. Nem túlzó, mint oly sok középszerű sauvignon esetében, de mégis határozott és jól felismerhető. Kiváló egyensúlyt mutat a vegetalitás (frissen kaszált fű) és a gyümölcsök (őszibarack, birs, körte, bodzaszörp) között. Finom ásványossággal lesz teljes az illat.
Lendületes, kiváló szövetű korty, eleganciával és precíz kidolgozottsággal. Energiával teli bor, amely kikezdhetetlen arányokkal bír. Grapefruit, ananász, őszibarack, vilmoskörte, ásványosság repíti a bort. Egyensúlyos, aroma gazdag és hosszú utóízt mutat. 8 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr5011735079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása