Vörös hármas a Bősz Pincéből

2016. november 26.

20161109_193315.jpg

Bősz Adrián borról már írtam ezen a felületen. Az egyik legizgalmasabb szekszárdi pincének tartom az ő műhelyét. Három vörösbor került a poharamba.

Szekszárdi Kadarka 2013, Cenege-dűlő
Intenzív fűszer csokor dől ki a pohárból, amely nagyon hívogató. Szamóca, málna, piros bogyós gyümölcsöket egészítik ki a fűszereket.
Ízben hasonlóan elegáns. Lendületes savakra ülnek fel a gyümölcsök és a fűszerek. A fajtára jellemző nem túlzó test, jól integrálódott alkohol és alig érezhető tannin köszön vissza. Laza, de mégsem komolytalan szerkezet. Összességében elegáns, nagyon jól iható, kedves bor, hosszú lecsengéssel. 7 pont

Adriáno Cuvée 2012
Illatában a komolyabb vörösborok felé mutat: cassis, aszalt szilva, fekete áfonya, erdei szeder,  kávé, csoki, karamell és mentol.
A korty is sok csokit hoz magával, kávébabbal, fekete ribizlivel, málnaszörppel, szamócalekvárral. Gazdag, vastag, tömör korty. A tannin érett és selymes, amely krémes textúrát eredményez. Édes érzetet adnak a túlérett gyümölcsök, a hordó édes fűszerei és a magas alkoholérzet. Nem túl mély és nem túl cizellált bor, de  összességében nem lehet rá panasz. 6 pont

Szekszárdi Merlot 2013
Nagyon intenzív és lehengerlő illattal nyit, amelyben inkább a hordó aromái dominálnak, de elő bukkannak az édes fekete bogyós gyümölcsök is.
Nem a savakról szól, ellenben érett a tannin, tüzes az alkohol és hosszú a finis. Komoly hangvételű, sűrű anyag, de hiányolom belőle az eleganciát. Fiatal még, van ideje fejlődni. 6 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr3111990412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása