Eszterbauer Pince, Szekszárdi Bikavér 2013 „Tüke”

2016. december 11.

20161207_112759_2.jpg

A 25 hektáros birtok bikavérének az alapja is a kékfrankos és a kadarka, amelyet cabernet sauvignon és cabernet franc egészít ki.

A pincétől megszokhattuk, hogy a címkéikkel az ősök emléke előtt tisztelegnek. A termelőktől ezt tudhatjuk meg a címkéről: A pince tulajdonosának, Eszterbauer Jánosnak a dédnagypapája szerepel a címkén, aki a szekszárdi paraszt-polgári világ egyik meghatározó alakja volt. Édesapja Szekszárd város bírája (1867), Ő maga az 1910-es években a város képviselőtestületének tagja, 1919-ben a kommunista diktatúra túsza, az 1929-ben alakult országos hírű és sikeres Szekszárdi Pinceszövetkezet egyik alapítója. És egy azon „tüke” szekszárdi szőlőművelők közül, akik a bikavért továbbörökítették.

Nézzük a bort:
A 2013-as évjárat borának közepesen intenzív illatában a fűszerek dominálnak, amelyek mellé felzárkóznak az erdei gyümölcsök. Kedves és hívogató.
Könnyed stílusú, mégsem mondanám légiesnek. A kortyban is a fűszerek jelennek meg elsőként. Közepes test, szemcsés tannin, jól integrálódott alkohol, jó savak. Közepes hossz. Jó ivóbor, nem nagy mélységekkel. 6 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr5712037535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása